by cekmekoybilgisayar cekmekoybilgisayar Yorum yapılmamış

Arnavutköy Karotçu

Beton kesme işleminin sunmuş olduğu en büyük avantaj istenilen kesitin düz ve isteye en uygun şekilde yanıt vermesidir. Bu bağlamda kesme işleminin yapıldığı duvarda herhangi bir kırma işlemi gerçekleştirilmektedir. Açılacak olan kesitten parça bütün halinde çıkarılmakta ve böylece binada moloz ve toz oluşmamaktadır. Özellikle beton kesme işlemi esnasında kullanılan endüstriyel makinaların su püskürtme özelliğinin olması etrafa toz partiküllerinin yayılmasını engellemektedir. Böylece bina kesimi esnasında bina sakinleri tozdan rahatsız olmamaktadır.

Beton Kesme Makinalarının Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Binalarda yapılacak olan kesme ve delme işleminin teknolojik aletlerle yapılan kısmına karot adı verilmektedir. Karot, inşaat sektöründe kullanılan bir terim olmakla birlikte aynı zamanda beton delme ya da bina kesimi için kullanılan makinalarda yer alan ucun adı olarak bilinmektedir. Bu açıklamadan yola çıkarsak istenilen her türlü genişlik ve derinliklerde karot beton delme işleminin gerçekleştirilebileceğini söyleyebiliriz. Ancak bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için doğru derinlik ve genişlik ler için doğru karot uçları kullanılmalıdır.

Yapılacak olan bu işlemler için 4 farklı endüstriyel araç kullanılmaktadır. Bina kesimi için kullanılacak bu araçlar sulu ve susuz delme yapabilen araçlar elektrikli veya hidrolik delme yapabilen araçlar olarak bilinmektedir.   60 santim kalınlığına kadar kırım işlemleri hizmetinin yapılabildiği bu araçlar sayesinde kırım işlemleri kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Üstelik hidrolik delme makinaları ile birçok farklı açı ile beton kesme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir